1. Home
  2. /
  3. Oefenmeester op de werkvloer

Oefenmeester op de werkvloer

Een uitstekende manier om te leren én het geleerde meteen in de praktijk te brengen, is door dit in de ‘echte wereld’ te doen. Op de werkvloer dus. Door in het moment op locatie te coachen en direct te evalueren, wordt het geleerde snel – vaak zelfs direct – een vaardigheid die medewerkers in de toekomst kunnen toepassen tijdens contacten met klanten, collega’s en andere betrokkenen.

 

Geen tijdverlies

Als oefenmeester op de werkvloer help ik mensen om dat te ervaren met hun eigen klanten. Voor sommigen werkt dit zelfs beter dan sessies met een trainingsacteur. Zij ervaren ‘echte’ contacten toch anders dan een sessie met iemand die een rol speelt. Bijkomend voordeel voor werkgevers is dat er bij deze methode geen ’tijdverlies’ is; het werk gaat immers gewoon door tijdens deze training op de werkvloer.

 

Best passende manier

Door vragen te stellen en door te vragen, laat ik uw medewerkers zelf ontdekken hoe ze zich het beste kunnen opstellen naar klanten en andere gesprekspartners van uw organisatie. Ik vertel ze niet hoe het moet, maar ga op een laagdrempelige manier samen met hen op zoek naar de manier die het beste bij hen past. Rustig en kalm, met respect voor elkaar. Zo help ik hen om hun optimale potentieel te ontsluiten op een manier waarbij zij zich op hun gemak én uitgedaagd voelen.

Cas van Breukelen

‘Naast betrouwbaar in afspraken en samenwerken, is Roemer vooral goed in het in- en aanvoelen van wat er energetisch gebeurt, ook in de samenwerking met mij. Zo zetten we samen de optimale leerervaring voor de coachee neer.’

 

– Executive coach Cas van Breukelen CBMO (CasvanBreukelenMens&Organisatie)

Wilt ook u dat uw medewerkers hun communicatieve vaardigheden verbeteren in levensechte leersituaties? Neem dan contact met me op.