1. Home
  2. /
  3. Opleidingsontwikkelaar

Opleidingsontwikkelaar

Samen met – of in opdracht van – bedrijven en aanbieders ontwikkel ik specifieke opleidingen op het gebied van communicatie. Dat kan gaan om compleet nieuwe cursussen, maar ook om het aanpassen of restylen van bestaande opleidingen of trainingen. Hiervoor zet ik niet alleen mijn ervaring als coach en trainingsacteur in, maar ook het netwerk van collega’s dat ik in de afgelopen decennia heb opgebouwd.

 

Kort en bondig

Zo is het bijvoorbeeld steeds minder gebruikelijk om een hele dag lang te leren over meerdere onderwerpen, maar wordt de lesstof vaak verdeeld over meerdere korte, bondige sessies over slechts één onderwerp. Daardoor kunnen cursisten zich beter focussen op de lesstof, waardoor die beter beklijft. Daarnaast is hybride leren sterk in opkomst, juist als het om communicatietrainingen gaat. Als conceptdenker en vormgever help ik opleidingsinstituten de vraag te beantwoorden hoe je dat optimaal inricht.

 

Effectief

In welke vorm ook, het doel van een cursus of training is altijd om medewerkers die vaardigheden aan te leren die ze nodig hebben om optimaal te functioneren binnen hun werkkaders. Minstens zo belangrijk is het om hen door middel van die sessies een goed gevoel te geven over hun baan, hun collega’s en hun werkgever. Daarbij zet ik de al aanwezige kennis en vaardigheden zo effectief mogelijk in. Een ervaren horeca-medewerker hoef je immers niet meer uit te leggen wat gastvrijheid inhoudt. Maar hij of zij kan een nieuwe collega natuurlijk wel prima helpen om dat te leren begrijpen. Door op die manier te werken, versterk ik tevens het team als geheel.

Cas van Breukelen

‘Naast betrouwbaar in afspraken en samenwerken, is Roemer vooral goed in het in- en aanvoelen van wat er energetisch gebeurt, ook in de samenwerking met mij. Zo zetten we samen de optimale leerervaring voor de coachee neer.’

 

– Executive coach Cas van Breukelen CBMO (CasvanBreukelenMens&Organisatie)

Wilt ook u dat uw medewerkers hun communicatieve vaardigheden verbeteren in levensechte leersituaties? Neem dan contact met me op.